Acceptatie

Acceptatie heb je in verschillende vormen. Zo kan de omgeving het bijvoorbeeld accepteren en begrijpen maar willen zij er verder niets van weten. Maar gelukkig zien we dat meeste mensen het accepteren respecteren en ook mee kunnen leven. In de bijbel staat niets beschreven over dat het on natuurlijk is wat ze er vroeger wel van maakten.
Heb elkaar lief dat staat er wel in!

Professionele hulp of online lotgenoten

Wanneer je zelf moeite hebt of jezelf anders voelt als andere kun je hiermee op online platformen je ei kwijt. Maar ook kun je professionele hulp zoeken van een gedragspsycholoog of een ervaringsdeskundige.
Uiteindelijk ben je wie jij bent en kun je het wel proberen te onderdrukken maar het gevoel wint altijd van de hersens. Soms hebben lotgenoten ook die ervaring en kunnen zij je er bovenop helpen hoe zij dit aangepakt hebben. Vaak is het voor jezelf te moeilijk omdat je er nog niet helemaal voor openstaat of bang bent want de omgeving wil. Gelukkig heb je vaak ook nog schoonfamilie en kun je daar weer met je problemen terecht en wellicht dat zij jouw eigen ouders weten te overtuigen. Wanneer er helemaal geen acceptatie ontstaat moet je maar denken van ik ben gelukkig en daar draait het om. Iedereen die dit niet respecteert en accepteert is mijn vriendschap niet waard.

Hoe weerleg je vooroordelen?

Het beste kun je vooroordelen negeren of weerleggen met sterke argumenten. Als ze het vies vinden om twee jongens of twee meisjes zien te zoenen kun je dit weerleggen met dat jij het ook vies vindt om een jongen met een meisje te zien zoenen. Wie de bal kaatst kan hem terugverwachten en daarmee laat je zien dat je sterk in je schoenen staat zonder grof te zijn. Je zult jezelf ook een stuk prettiger in je vel voelen als je de vooroordelen van de omgeving kunt veranderen want dan ben je niet meer “anders”.