Dating

Daten is een leuke manier om te ontdekken wie of wat bij je past. Maar het is ook zeker een leuke manier om van lotgenoten vrienden te maken.

Dating voor liefde

Online en offline kun je op verschillende manieren daten om liefde te vinden. Let erop dat je dit duidelijk in je profiel noteert om teleurstellingen te voorkomen.
Net als bij heteroseksuelen is het belangrijk dat je goed op jezelf let.
Laat niet over je heen lopen en doe niets wat je niet wilt.
Er zijn heel veel verschillende mensen te vinden die bij je passen.
Neem de tijd om verschillende mensen te leren kennen en zo erachter te komen wie bij je past.
Op het moment dat je aan het daten bent kun je ook ontdekken dat bijvoorbeeld juist een tegenpool je aantrekt.
Het is belangrijk op iemand te kunnen rekenen en dat iemand er voor je is in zowel goede als slechte tijden.

Dating voor seks

In plaats van een dinertje of een bioscoopbezoek kun je beter voorstellen om samen naar dat leuke kroegje op de hoek te gaan. De fijne atmosfeer zorgt ervoor dat je op je gemak een gesprek kunt voeren zonder dat je verplicht bent te blijven als je het niet naar je zin hebt. Als het wel klikt kun je de date dan ook zo lang voortzetten als je wilt. Let er wel op dat het niet een kroeg is waar het enorm luidruchtig is, zodat je niet hoeft te schreeuwen om jezelf verstaanbaar te maken tegenover je date.

Aandachtpunten beide vormen

We leven nog altijd in Nederland, het weer is niet te voorspellen. Hou er daarom rekening mee dat  als je een stuk gaat wandelen of bijvoorbeeld gaat picknicken het geen pijpenstelen regent. Vrouwen hebben het ook vaak kouder dan mannen. Mocht je met een vrouw op date gaan naar het terras als het wat frisser is dan wil je er zeer zeker rekening mee houden dat er een terrasverwarmer of heater in de buurt staat.

Als je je date niet op een interview wil laten lijken is het ook verstandig om naast elkaar te gaan zitten in plaats van tegenover elkaar. Op deze manier is de setting veel informeler en kun je lekker met elkaar kletsen en vragen stellen zonder dat het op een kruisverhoor gaat lijken.