Samenkomen en elkaar treffen

Er zijn verschillende manieren waar homo’s elkaar eventueel kunnen leren kennen. Denk hierbij aan facebook groepen voor homo’s of op een COC-locatie. Ook via de bekende datingapps zoals Badoo, Twoo, en Tinder leren zij elkaar kennen.  Helaas is het negatieve effect aan datingapps dat het veelal alleen om seks of relaties gaat. Maar word vergeten dat veel homo’s ook gewoon op zoek zijn naar vrienden of lotgenoten net hoe je het wil noemen.

Waar treffen homo’s elkaar?

COC

Het COC organiseert regelmatig activiteiten veelal voor homo jongeren maar ook oudere zijn welkom. Denk hierbij aan een spelletjesavond of een avondje in een bepaalde kroeg waarmee zij goed in contact zijn.
Maar ook worden er wel eens stadswandelingen of activiteiten buiten de deur geregeld. Bij activiteiten van een COC word er streng op toegekeken dat je elkaar met respect behandelt en pesten word er totaal niet geaccepteerd. Je kunt hier op eigen initiatief heengaan maar ook via het internet kun je in contact komen met mensen die hierheen willen gaan of die er al zijn geweest. Een groepsbeheerder kan je precies uitleggen wat je kunt verwachten en hoe je word opgevangen zodat je je niet hoeft te schamen om alleen komen. Doe je dit liever met een vriend of een vriendin dan zijn zij ook welkom ongeacht hun geaardheid.

Facebook/ Whatsapp groepen:

Via Facebook en Whatsapp groepen kun je mensen leren kennen op een veilige en eventueel gedeeltelijk anonieme omgeving.
Dit is vooral voor jongeren die nog niet uit de kast zijn een uitlaatklep. Vaak wordt in de groepen gewoon slap geouwehoerd van jongens tot meisjes activiteiten.
Het is een leuke manier om je sociale contacten uit te breiden. En je kunt uiteraard vragen stellen aan andere die je met bijvoorbeeld je vrienden niet durft te bespreken.
Of het nu om het spotten van een lekker ding gaat of het moeite hebben met je geaardheid je kunt alles hier kwijt.

Let op

Let er wel op wie je wat verteld want vaak zijn mensen te open tegen elkaar. Overhaast niets en doe alles op je eigen tempo hoe hard iemand ook doorvraagt. Te snel gaan kan irritatie opwekken en dan krijg je het gevoel dat je nooit meer uit de kast wil. Online kan je zijn wie je wilt zijn en heb je geen verplichtingen naar anderen.